Friday, 22 November 2013

HILANGNYA SEORANG BERGELAR SAHABAT

Assalamualaikum! :)

we are done with school tahun 2013. that mean, aku pun dah habis form 4. habis ja form 4, aku akan kehilangan classmate, soulmate aku yg aku 7 tahun sentiasa bersama aku. ya she is ma beloved bestiest! ;') semestinya, kehilangan ini amat perit untuk dipikul sorang2 tanpa ada seorang pun yang mengetahui hati yang seringkali merintih memanggil menangis mencari bestiest. serius, aku sayang dia sangat. dia bukan sekadar, bestiest, dia dah ku anggap macam darah dagingku sendiri! ya, korang mesti akan rasa benda yg sama enn kalau korang hilang seseorang yg amat korang sayang. bahkan, hilang barang pun kita nangis tak berair mata :)

bestiest aku ni, aku kenal dia dr sekolah rendah. aku rapat dgn dia dr darjah 4. memang tak lah nak hilang kawan, sahabat yg sentiasa bsama kita kan? so do i. aku pun tak nak! tak nak oke!sampai skrang, form 4, dia pun pindah. hmm aku tak tau nak cakap apa. last day tu, aku tahan airmata aku. aku nekad, aku tak nak nangis :') bialah hati aku basah sebab aku nangis dalam hati. bialah org taktau apa aku rasa. bialah aku pendam dan rasa sendiri peritnya kehilangan insan tersayang.

sampai sekarang, waktu cuti, aku belum g jumpa dia! serius aku rinduu. kalau boleh, aku nak jumpa dia skrang gak! hm.

yaa, kita manusia memang akan menghargai hilangnya seseorang itu. lebih2 lagi perempuan hati memang lembut. kann? :) tapi aku redha. aku redha kalau ini memang terjadi. org selalu cakap, SETIAP PERTEMUAN PASTI ADA PERPISAHAN ;') aku cakap dkat aku sndiri, sabar, InsyaAllah, kalau umo panjang, pasti akan jumpa gak :) kita maseh boleh jumpa di alam maya tanpa tertentang mata duhai, sahabat!

memang kita sedari dari kecil lagi, kita turut merasa kehilangan. semakin kita menginjak ke alam dewasa, semakin kita akan merasa kehilangan. right? betullah cakap org, setiap pertemuan pasti adanya perpisahan. tiada siapa pun yang menginginkan perpisahan. memang jaohhh.. tiada secalitpun rasa ingin berpisah hadir dalam perasaan, hati dan jiwa masing2. tapi apakan daya kita untuk menidakkan semua ini? kita hanya manusia. yang tinggal hanya beribu ribu kenangan yang sentiasa berputar di kotak fikiran setiap kali perasaan rindu menerjah dalam diri lalu menusuk ke kalbu dan mampu mengalirkan airmata. perpisahan ini, mengajar kita untuk menghargai setiap pertemuan, mengajar kita untuk menjaga perasan org lain dan jugaa... mengajar kita untuk mengatasa perasaan rindu!

sahabat, ingatlah aku selalu. rinduilah aku selalu. sayangilah aku selalu. jagai dirimu. ingat aku dalam doamu. aku akan turut mengingati, merindui, menyayangi dan menyebut namamu di setiap doaku ;') jangan biarkan masa juga terus memisahkan kita. meskipun jaoh, kenangan denganmu akan terus ku jaga dan ingat selalu. selamat tinggal sahabat, sahabat dunia akhiratku, NUR MUZLINA SYAQIRAH BT ISMAIL :') my only Qirah :'*

No comments:

Post a Comment